Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Búcsú az iskoláktól

Az első májusi hétvége csak rövid pihenőt engedélyez a középiskolák diákjainak és pedagógusainak. Míg április utolsó napjait a szerenádok, illetve a ballagás tette izgalmassá, addig május 4-től kezdve már az érettségire koncentrálnak az intézményekben.

Április 30-án Zugló valamennyi középiskolájában elballagtak a 12. és 13. évfolyamos diákok. Ez a kerület bizonyos pontjain – mint például a Városliget környékén – komoly logisztikai feladatokat jelentett az intézmények számára. Egy-egy ilyen eseményre ugyanis akár ezernél is többen kíváncsiak.

Zuglóban nagy hagyománya van, hogy a ballagási ünnepségen jutalmazzák a hat, az öt és a négy évfolyamos képzésben részt vevő diákok legjobbjait. A Szent István-, a Radnóti-, a Neumann-emlékplakett, a Lux Alfréd-díj, a Pro Alma Matre díj idén is gazdára talált, csak a Teleki Blanka Gimnáziumban tartották vissza a Teleki Blanka-díjat. Ezzel is jelezve, hogy ezt az elismerést valóban csak a legkiválóbb teljesítménnyel lehet kiérdemelni. A diákok május 1-re virradó éjjel még szerenádozással és bulizással töltötték az időt, azt követően azonban már csak az érettségire koncentrálnak.

Az idei írásbeli érettségi vizsgák emelt- és középszinten május 4-26. között zajlanak, míg a szóbeli vizsgák időpontja június 4-26 közé esik majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb