Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Budipest

A hiánypótló Budipest mobilalkalmazást Gergely Dániel, a zuglói Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum végzős diákja és egyik barátja, Jobbágy Dávid fejlesztette ki.

Eddig több mint 250 budapesti és környékbeli illemhelyet mutat a felhasználóknak, de bárki bővítheti a listát.

Gergely Dánieltől megtudtunk, hogy nemcsak a köztéri toaletteket mutatja, hanem azokat az éttermeket, vendéglátó egységeket, benzinkutakat, amelyek mosdója fogyasztás nélkül is használható. – Zuglóban egyelőre 20 hely van, ez elég szép szám – mondta az idén érettségiző Dani, aki azt is hozzátette, hogy az akadálymentes mosdókat és a pelenkázási lehetőségeket is megjelölhetik azok, akik új helyekkel bővítik a Budipestet.

Az applikációra a fővárosi önkormányzat is felfigyelt, a fiatalokat nemrégiben hívta meg Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, akivel az együttműködésről beszélgettek. Tervek szerint az alkalmazáson keresztül lehetne fizetni a fővárosi fenntartású illemhelyek használatáért, vagy a felhasználók javasolhatják újabb illemhelyek létrehozását Budapesten. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb