Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportigazgatóként folytatja Berki Krisztián a Magyar Torna Szövetségben

Bejelentette visszavonulását Zugló olimpiai bajnok díszpolgára, Berki Krisztián. A KSI SE és az UTE tornásza pályafutása során lólengésben egy olimpiai bajnoki, három világ- és hat Európa-bajnoki címet szerzett.

A Zuglóban élő sportoló évek óta vállsérüléssel küszködött, 2012-es londoni győzelme óta alig volt olyan év, amikor ne lett volna sérült.

– Már a 2019-es stuttgarti világbajnokságon felmerült bennem a befejezés gondolata – mondta Berki Krisztián február 4-ei online sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette a búcsúját. – Néhány nappal a kiutazás előtt sérültem meg újra, emiatt csak szurkolóként segíthettem a válogatottat. Akkor még nehéznek tűnt kimondani, hogy vége, ám tavaly sokat gondolkoztam a dolgon, és végül, ha nehezen is, de meghoztam a döntést.

Berki Krisztián versenyen szeretett volna elbúcsúzni a közönségtől, ám a koronavírus-járvány erre nem adott lehetőséget. Ezért döntött úgy, hogy online sajtótájékoztatón jelenti be visszavonulását.  Zugló díszpolgára azonban nem szakad el kedvenc sportágától, mint megtudtuk, a jövőben sportigazgatóként dolgozik a Magyar Torna Szövetségben. Ezt a munkakört decemberben hozta létre a szervezet.

– Ez a feladat még több kihívást jelent majd számomra, mint az élsport, hiszen sportigazgatóként minden szakágra figyelnem kell majd. Szeretnék sportvezetőként is maradandót alkotni, és szeretném, ha segítségemmel a magyar tornasport is a megérdemelt helyére kerülne.

Berki Krisztián pályafutását 1993 óta Kovács István edző irányította. A mester szerint tanítványa sikereinek titka a bizalom volt.

– Krisztián elhitte, hogy amit mondtam neki, az az érdekeit szolgálja, ennek megfelelően dolgozott, és mindig minden utasítást fegyelmezetten betartott. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb