Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bűnmegelőzési program iskolásoknak

Látványos bemutatóval készültek a RE-AKCIÓ elnevezésű országos iskolai bűnmegelőzési program szervezői az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola udvarán, csütörtökön.

A programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 2015-ben indította útjára. Célja, hogy élethű helyzeteken keresztül mutassák meg a diákoknak a rossz döntések eredményét és következményeit – mondta Topa Zoltán rendőr őrnagy, a program koordinátora. Az iskola tanulói láthattak fegyelmezési bemutatót, baleseti szimulációt, és azt is, hogyan kell eloltani egy lángoló autót.

– A Budapesti Polgárőr Szövetség és vele együttműködve a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a program eddigi valamennyi állomásán résztvevő volt – jegyezte meg Kardos Pál, a zuglói és a fővárosi polgárőrök elnöke. – Érthető, hogy szerettük volna ezt a programot Zuglóba is elhozni. Az Álmos az egyik legfontosabb kerületi partnerünk, a tantestületben több polgárőr kollégánk van, és az iskola diákjaiból is több ifjú polgárőr került már ki – tette hozzá.

Fotó: Képszerkesztőség

A csütörtöki programon a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácson és a polgárőrökön kívül számos partnerszervezet képviselője, a BRFK Közrendvédelmi Főosztálya, a Készenléti Rendőrség, a Büntetés Végrehajtás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tonfa Szakosztálya, a Magyar Vöröskereszt, a Than Károly Ökoiskola diákjai,valamint a Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai is részt vettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb