Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nőhetnek a kerületi bevételek

Ingatlanértékesítés, reklámadó bevezetése, az óvodások lisztérzékenységi szűrésének folytatása, valamint a zuglói rászorulók élethelyzetét javító intézkedéscsomag kidolgozása – ezekről is határozott a képviselő-testület szeptember 20-án.

A testület több, erősen leromlott állapotú önkormányzati tulajdonú épület eladásáról döntött, melyeket nyilvános pályázat útján kíván értékesíteni. A lakóingatlanok közül a Nagy Lajos király útja 109/B. szám alattit 57 millió, a Benkő utca 2. számút 108 millió, míg a Jávorka Ádám utca 10/A. alattit 50 millió forint plusz ÁFA minimális ajánlati áron kínálja megvételre. A vásárlókat szerződésben rögzített épületbontási kötelezettség terheli. A képviselők elutasították ugyanakkor a Telepes utca 82., 84. és 86. szám alatti, egybefüggő ingatlan értékesítésére vonatkozó előterjesztést.

Fotó: Képszerkesztőség

A testület ahhoz sem járult hozzá, hogy az önkormányzat eladja bérlőjének a Szobránc utca 18–22. B.1. alatti, kerületi tulajdonú üzlethelyiséget, mert a képviselők többségének állásfoglalása szerint az egyszeri vételi ár nem áll arányban a bérleti díjból származó bevétellel.

Az ülés résztvevői tárgyaltak az Angol utca 55–59. és az Egressy út 106. szám alatti önkormányzati telkek értékesítéséről is. Az eladás feltételei között szerepelt, hogy a kínált ingatlanokon lakóház nem épülhet, azokon kizárólag intézményi beruházás valósítható meg. A vita során világossá vált, hogy a Kerületi Szabályzási Terv véleményezésének elhalasztása miatt egyelőre nincs jogi garancia arra, hogy érvényesül ez a feltétel, ezért az előterjesztő kezdeményezésére a döntést októberre halasztották.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület a reklámadó bevezetéséről is határozott. A közterületeken lévő reklámtáblák után a jövőben a tulajdonosaiknak évente négyzetméterenként 12 ezer forint építményadót kell fizetniük.

A testület arról is döntött, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2018. december 27–től 2019. január 2-ig igazgatási szünet lesz. A képviselők továbbá hárommillió forintot szavaztak meg arra, hogy folytatódjon az önkormányzati fenntartású óvodákba járó nagycsoportosok lisztérzékenységi szűrése.

Fotó: Képszerkesztőség

A testület határozatot fogadott el a zuglói rászorulók élethelyzetének javítását segítő intézkedéscsomag kidolgozására, emellett támogatta a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezését, hogy a Kerepesi út mentén elhelyezkedő, Róna utcától a Padlizsán utcáig terjedő névtelen területet a Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnökről, Jichák Rabin parknak nevezzék el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb