Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Burkolatfelújítás lesz a Nagy Lajos király útján, keddtől forgalmirend-változásra kell készülni

Május 21-től nagyfelületű aszfaltozás kezdődik a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján a Gyarmat utca – Bácskai utca közötti szakaszon. A munkálatok idejére, várhatóan május végégig egyirányúsítják a Nagy Lajos király útját az Erzsébet királyné útja felé a Telepes utcától.

A Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában megvalósuló kivitelezést a Budapest Közút végzi. Ennek keretében a töredezett burkolatot lemarják és új aszfaltburkolatot kap a terület, elvégzik a szerelvények szintbe helyezését. Az új burkolatra új burkolati jeleket festenek. Az útszakasz 210 méter hosszon, 2000 négyzetméternyi felületen újul meg.

Az építkezés ideje alatt a Nagy Lajos király útját egyirányúsítják az Erzsébet királyné útja irányába a Telepes utcától. Az Örs vezér tere irányában a javasolt terelőút a Róna utca.

Módosított útvonalon közlekednek az alábbi járatok:

A 32-es busz útvonala módosul az Örs vezér tere felé, a Dorozsmai utca – Thököly út közötti szakaszon a Róna utcán át közlekedik. A Bosnyák tér felé nem érinti a Nagy Lajos király útja / Czobor utca, a Kerékgyártó utca, valamint a Bosnyák tér megállót. A Róna utcában az Erzsébet királyné útjánál ideiglenes megállót alakítanak ki a busz számára, továbbá megáll a 82-es troli Uzsoki Utcai Kórház megállójában, valamint a Bosnyák térnél a Thököly úton a 907-es busz megállójában.

A Nagy Lajos király útja – Telepes utca – Bácskai utca csomópont marása-aszfaltozása hétvégi munkavégzés keretében történik. Emiatt május 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap a 124-es, a 125-ös, a 125B és a 277-es járatok a Bosnyák térről elindulva a Csömöri úton közlekednek. A Rákospalota felé közlekedő buszok a Rákospatak utca páratlan oldalán érik el a Telepes utcát. A Telepes utcai csomópont előtt ideiglenes buszmegálló peron létesül. A városhatár irányába kimaradnak a Telepes utca 1/B előtti Telepes utca és a Fűrész utca megállók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb