Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Büszke arra, hogy minden állás be van töltve az iskolában

A korhatár elérése miatt nyugdíjazását kérte Tiborcz Márta, a Németh Imre Általános Iskola igazgatónője. Felmentése már augusztus végén hivatalossá válik, így az új tanévet nélküle kezdi az Adria lakótelepi iskola.

– Furcsa lesz majd az iskola a kollégák és a diákok nélkül – mondta a búcsúzó igazgató. – Az elmúlt kilenc évemet ugyanis az intézmény alaposan kitöltötte. Az iskola második otthonommá vált, amelytől nem lesz könnyű megválni. 

Tiborcz Márta 2012-ben lett a zuglói intézmény igazgatója. Előtte a Pest Megyei Múzeumban múzeumpedagógus és sajtóreferens, majd a kistarcsai Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnáziumban pedagógus és igazgató is volt. 

– Egy fantasztikus iskolát örököltem elődömtől, Kovács Pál korábbi igazgatótól, de egyben    fantasztikus kollégát és igazgatóhelyettest is kaptam a személyében. Neki és a többi kollégámnak köszönhetően igazi csapattá, közösséggé formálódtunk, ahol a legfontosabb kérdés az volt: Mit segíthetek? Ezt a szemléletet a többség átvette, és nap mint nap így is tett.

A most búcsúzó igazgató irányításával az iskola mind létszámban, mind színvonalában megerősödött. Szeptembertől megközelíti a kapacitásának felső határát (580 fő), a minőségi javulásról pedig az egyre jobb versenyeredmények és kompetenciamérési adatok árulkodnak. 

– A pandémia előtt nyitott iskola voltunk, azaz bármikor bejöhettek, találkozhattak velünk a szülők. Ez azonban a járványhelyzet miatt átalakult. Az elmúlt másfél év speciális munkarendje alaposan megterhelt bennünket, és végül ez és a családom elvárása vezetett oda, hogy lemondjak és nyugdíjba vonuljak. Büszke vagyok rá, hogy az utódomnak olyan iskolát tudok átadni, ahol minden tanári állás be van töltve, minden pedagógus hozzátesz valamit a közös munkához, a családok körében népszerűek vagyunk, sok és színes programunk van, nagy hangsúlyt helyezünk a hagyományokra, és a diákoknak is megfelelő színvonalú tudást tudunk átadni.

Szeptembertől ideiglenes hatállyal ismét Kovács Pál irányítja a Lengyel utcai iskolát, a tankerület az állás betöltésére pedig pályázatot ír ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb