Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ivókutak a klimatizált helyiségek a hőségriadó idején

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot, ezért az országos tisztifőorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el. 

A rekkenő meleg miatt a szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre, kerüljék a kávé, az alkohol, a magas cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a katasztrófavédelmi főigazgatóság közleménye kitér a bőrvédelem fontosságára is, miszerint 11 és 15 óra között húzódjunk árnyékban, ha pedig a szabadban vagyunk, jól szellőző, bő ruhát viseljünk, és naptejjel kenjük bőrünket.

A napokon át tartó hőség az egészséges szervezetet is megviseli, ugyanakkor a gyerekekre, az idősekre, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre fokozottan figyelni kell. A vízparton nyaralók semmiképpen se ugorjanak felhevült testtel a vízbe.

A parkoló autóban pedig soha senki ne hagyjon gyereket vagy állatot, hiszen a járműben akár 70 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A kerületben lévő nyilvános ivókutak listáját itt, a klimatizált helyiségeket pedig itt találják.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb