Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Centrum a hiperaktív és figyelemzavaros gyerekeknek

Hárommillió forintos adományból alakít ki ellátócentrumot a hiperaktív és figyelemzavaros gyerek számára a Bethesda Gyermekkórház. A pénz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jótékonysági bálján gyűlt össze.

– Hatalmas segítség ez nekünk, hiszen nincs normatív támogatásunk sem a beruházásokra, sem az amortizáció pótlására. A centrumot az Otthonápolási Szolgálat épületében hozzuk létre, a hárommillió forint pedig elég lesz a szükséges felújításra és az eszközök beszerzésére – mondta az adományátadó sajtótájékoztatón dr. Velkey György, az intézmény főigazgatója.
A vállalkozók felajánlását a BKIK elnöke, Szatmáry Kristóf adta át.

Szegleti Gabriella neuropszichológus, klinikai szakpszichológus szerint kiemelten fontos az ADHD-s (figyelemzavaros és hiperaktív) betegek szűrése és kezelése. Magyarországon csupán ötezren részesülnek szakszerű ellátásban, holott húszezer gyereknek lenne rá szüksége. Pedig az ADHD hatékonyan kezelhető, ha időben felismerik. A probléma az, hogy gyakran rossz, neveletlen gyereknek titulálják az ADHD betegeket.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb