Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felfedező úton a zene világába

Felfedezőúton címmel idén is folytatódik a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ismeretterjesztő hangversenysorozata.

Ennek keretében tavasszal több ezer óvodás és kisiskolás, ősszel pedig a felsősök és a középiskolások ismerkedhetnek meg a komolyzenével. A színes programot Solymosi Tari Emőke és Záborszky Kálmán állította össze. A műsorban fellépnek a Szent István Király Zenekar növendékei és a Magyar Táncművészeti Főiskola balettosai is. A látványos táncos-zenés előadáson a gyerekek Chopin, Beethoven, Liszt Ferenc művein keresztül olyan érdekességeket tudhatnak meg, hogyan jeleníti meg a napfelkeltét a zene, milyen az, amikor egy egész zenekar ábrázolja a vihart, vagy a villámlást. A diákok megismerkedhetnek zenei műfajokkal, híres zeneszerzőkkel, hangszerekkel is. A gyerekek negyven percben teljes körű művészeti élményben részesülnek: érdekes képek illusztrálják az adott művet, emellett játékmester is szórakoztatja őket mozgásos játékokkal, énekléssel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb