Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Cirkuszünnep a Városligetben

A Fővárosi Nagycirkuszban egy rangos ünneppel kezdődött az új esztendő. A 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál öt nap erejéig a magyar fővárosra irányította a cirkuszrajongók figyelmét.

A január 7-11 között megrendezett eseményen 13 ország 75 művésze lépett fel, és a legjobb szakemberekből összeállított zsűrinek 30 műsorszám közül kellett kiválasztania a legjobbakat (az egy első-, a két második- és a négy harmadik helyezettet). Az 1996 óta megrendezett eseményen mindössze egy alkalommal – 2014-ben – nyert magyar produkció Arany Pierrot-díjat, így nehéz dolga volt az idei műsorban szereplő három magyar művészcsoportnak. A 30 produkciót négy napon keresztül több műsorban is láthatta a közönség.

Fotó: Balogh Róbert

A zsűri a látottak alapján január 10-én este hozta meg a döntését. Eszerint a 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál győztese a kolumbiai The Gerlings csoport akrobataszáma lett, a második helyen az orosz Skokov csoport hintaszáma és az Egyesült Államokból érkezett Flying Farfans csapat artistaprodukciója végzett. A fesztivál három magyar számából kettő, a Two Power Line és a Silver Power erőemelő csoport a romániai X-treme Brothers-szel, a spanyol Nicol Nicols-szal és a portugál Dias Family-vel közösen Bronz Pierrot-ot kapott. A győztesek az elismeréseiket a január 11-i gálaműsorban vehették át.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb