Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Civilek munkáját díjazták

A Civilek Világnapja alkalmából idén hatodik alkalommal adták át a Civil Munkáért díjat azoknak az egyéneknek és szervezeteknek, akik kiemelkedően sokat tettek és tesznek Zugló lakosságáért.

Az esemény fővédnöke, Horváth Csaba, Zugló polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy minden város ereje civil közösségének erejében rejlik. A zuglói civilek „öntudatosak és tettre készek”. Kitért arra a fontos tényre, hogy a zuglói civilek ott folytatják a munkát, ahol az önkormányzat hatásköre, lehetősége véget ér. Ők voltak azok, akik helyt álltak a pandémia alatt, és most kiveszik a részüket a szomszédban dúló háborús trauma enyhítésében is.

– Mindannyian civilek vagyunk, a kérdés csak az, hogy meghozzuk-e azt a döntést, hogy a tudásunkat, a tapasztalatunkat civilek módjára hasznosítjuk a közösség, az itt élő emberek érdekében. Akik ma a Civil Munkáért díjat átvehetik, ők mindannyian meghozták ezt a személyes döntést – zárta beszédét a polgármester, aki a továbbiakban is számít a civilek áldozatos munkájára. Horváth Csaba mellett Pécsi Diána és Sógor László önkormányzati képviselők is részt vettek az eseményen.

Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, civil és nemzetiségi tanácsnok lapunknak elmondta, hogy a 2022-es évben a pályázati lehetőségekre a költségvetés biztosít majd keretet, lehetőséget adva civil pályázatok kiírására, amelyekre várhatóan április-májusban kerül sor.

– Remélhetően a tavalyi évhez képest többet tudunk majd adni a civil szervezeteknek. Mindenképpen megrendezzük idén is a Civilek utcáját, ahol a civil szervezetek találkoznak, eszmét cserélnek, Zugló lakosságának bemutatják a tevékenységüket. Továbbra is biztosítjuk az eddig is nyújtott ingyenes szolgáltatásokat. Mindenképpen szeretnénk a velük való kommunikációt és együttműködést szorosabbá tenni. A szomszédban dúló háború miatt kialakult krízis helyzetben számos civil szervezet felajánlotta a segítségét, még lelki segély formájában. Az önkormányzat emellett a Soltvadkerti táborában nyújt menedéket és támogatást az elesetteknek.

 

Sokacz Anikó és Horváth Csaba közösen adta át a díjat:

Bejczy Lajos Gézánénak, a Studium Generale Zuglói Egyesület alapítójának,

Cserhalmi Marcellnek, a ZUG Közösségi Egyesület képviselőjének,

Gelényi Kósa Irénnek, a MENTOR Közéleti, Sport Egyesület elnöke, tagjának, aki nem tudott jelen lenni az ünnepen,

Segítséggel, Jó Szívvel Közhasznú Alapítványnak,

a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselőinek.

A civil tanácsnoki díjat Fábis Laura, az önkormányzat gazdasági kabinetének civil kapcsolati referense vehette át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb