Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csaknem 200 térfigyelő kamera őrködik Zuglóban

Két új térfigyelő kamerát avatott fel Hajdu Flórián alpolgármester, Pécsi Diána önkormányzati képviselő, valamint Váradi Attila rendőrkapitány kedden. A Miskolci és Dorozsmai utca, valamint a Kerékgyártó utca és Öv utca kereszteződésében elhelyezett új eszközökkel már 192 kamera működik Zuglóban.

– Az előbbi helyszínen a kameratelepítést a nemrég megépült Levendula lakópark indokolta. Jelentősen megnőtt a környék forgalma, ami balesetekhez, parkolási gondokhoz vezetett. Az önkormányzattal közösen ezért megpróbáltunk egy komplex megoldást kidolgozni. Ennek első eleme a Miskolci-Dorozsmai sarkon üzembe helyezett térfigyelő kamera, amelyet tavasszal forgalomcsillapító eszközök kihelyezésével, illetve – a BKK-val közösen – utcák egyirányúsításával folytatunk majd – mondta Pécsi Diána, a terület önkormányzati képviselője.

Fotó: Képszerkesztőség

Új kamera működik a Kerékgyártó és az Öv utca találkozásánál is, amely a játszótérre látogatók biztonságát növelheti, emellett hasznos lehet az illegális szemétlerakók elleni küzdelemben. A most átadott kamerák a legjobb minőségűek, nagy méretű optikai nagyítással, akár 150-200 méteres sugarú körben is használhatók.

A két új eszközzel már 192 kamera működik Zuglóban. A program a jövőben is folytatódik, újabb 16 kamera kihelyezése már folyamatban, a képviselő-testület az idei költségvetésben pedig 54 millió forintot különített el újabb térfigyelők telepítésére.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb