Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kínai asztaliteniszezők a Szőnyi úton

Minden idők legnépesebb Molnár János Emlékversenyét rendezi a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya február 7 és 10 között. Az 1995-ben balesetben elhunyt fiatal játékosra immár 25. alkalommal emlékeznek egy rangos nemzetközi utánpótlásversennyel a Szőnyi úton, amelyen idén 24 ország 270 sportolója vesz részt.

– A megmérettetésre öt ország a nemzeti, öt pedig regionális válogatottjával érkezik – mondta Herendi Iván, a zuglói klub asztalitenisz-szakosztályának vezetője. A tornán idén először Ausztrália és Kína is képviselteti magát.

A BVSC-Zugló edzői stábja tavaly egy volt kínai játékossal, Fang Yannal egészült ki, az ő révén pedig szoros együttműködés jött létre Dalian város egyetemi asztalitenisz-központjával. Ennek első elemeként a kínai utánpótlásközpont egy ötfős csapatot küldött Zuglóba, ahol az ázsiai fiatalok a verseny mellett több alkalommal együtt edzenek a zuglói tehetségekkel.

Fotó: Képszerkesztőség

– Zugló önkormányzata számára is gyümölcsöző lehet ez az együttműködés – mondta Rozgonyi Zoltán alpolgármester február 4-én, a kínai delegáció fogadásán. – Egyrészt, mert a szakosztályon folyó évtizedes, magas szintű szakmai munka a kerület egyik büszkesége, amelyet csak fokoz, hogy erre immár Kínbán is felfigyeltek. Arról nem is beszélve, hogy a ma is jól működő testvérvárosi kapcsolataink között is akad olyan, amelyik intézményi együttműködésből nőtt ki, így ennek a kínai kapcsolatnak is lehet még ilyen jövője – fogalmazott az alpolgármester.

A hétfői rendezvényre meghívták az 1979-ben Kína kétszeri legyőzésével világbajnoki címet szerző férfi asztaliteniszválogatottat is. Klampár Tibor, Jónyer István és Gergely Gábor még arra is vállalkoztak, hogy néhány barátságos mérkőzést játszanak a kínai fiatalokkal.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb