Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Cseriti-boxok a Pétervárad utcában

Cseriti-boxok kerültek a zuglói önkormányzat Pétervárad utcai hivatalába, az önkormányzat ügyfélszolgálataira. Az újrahasznosított papírból készült dobozokba mostantól a hivatal dolgozói és az ide érkező ügyfelek is elhelyezhetik a még jó, de otthon már feleslegessé vált holmijaikat, melyeket más még szívesen fogadhat.

A Cseriti adománybolt-hálózat – amely most a gyűjtődobozokat is biztosítja – augusztusban nyitotta meg üzletét Zuglóban, az Erzsébet királyné útja 64/B szám alatt.

– A munkahelyeken, így a zuglói önkormányzatnál most kihelyezett dobozok elsősorban a szemléletformálást szolgálják – mondta Szabó Rebeka alpolgármester. – Ezzel a kezdeményezéssel azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a feleslegessé vált tárgyainktól nem feltétlenül úgy kell megszabadulnunk, hogy kidobjuk azokat a szemétbe, hanem a még használható dolgokat másoknak is tovább lehet adni.

Fotó: Képszerkesztőség

A Cseriti a begyűjtés és a gyűjtődobozok biztosításával az önkormányzat ügyfeleinek és alkalmazottainak figyelmét akarja felhívni az újrahasznosítás és a fenntarthatóság, mint társadalmi cél fontosságára. Még a héten kikerülnek a gyűjtődobozok a Zuglói Civil Házba és a Cserepesházba is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb