Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közösség már van, kert következhet

A Padlizsán utcába tervezett közösségi kertről tartott tájékoztató fórumot a zuglói önkormányzat és a ZUG Közösségi Kertekért Egyesület pénteken.

A Heltai Gáspár Általános Iskola előtti terület adhat otthon a jövőben Zugló második közösségi kertjének. A pénteki rendezvényen ennek részleteiről tájékoztatták az érdeklődőket.

– Évek óta sikerrel működik a Zsálya utcai első közösségi kert, amely azt bizonyítja, hogy van létjogosultsága az ilyen típusú kezdeményezéseknek. A kert nemcsak szép, hanem az elmúlt négy szezonban közösséget is formált, és a hatása a környezeti nevelés szempontjából sem elhanyagolható – magyarázta Szabó Rebeka alpolgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

A Padlizsán utcai közösségi kert a tervek szerint 50 ágyásos lesz. A parcellákat úgy alakítanák ki, hogy az ágyásokat az idősek is könnyebben gondozhassák. A területen emellett egy padokkal körbevett tűzrakó helyet is építenének.

A Padlizsán utcai közösségi kertet a Zsálya utcaihoz hasonlóan a ZUG Közösségi Kertekért Egyesület működtetheti majd. A parcellák havi díja 1200 forint. Ezt az összeget a szerszámok beszerzésére, trágyázásra, illetve az öntözésre használt víz díjára fordítanák. A környék két iskolája és óvodája is vállalta, hogy egy-egy ágyást gondozna a gyerekekkel.

Szabó Rebeka alpolgármester és Lévai Sándor, a körzet önkormányzati képviselője a támogató aláírásokkal alátámasztott előterjesztést februárban szeretné a képviselő-testület elé vinni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb