Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csoportfoglalkozások válság idején

Az alkoholproblémával küzdőknek telefonos segélyvonalat, a szülők számára ingyenes edukációs csoportot indít a Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány.

A szervezet folytatja a veszélyhelyzet alatt indított telefonos segítő beszélgetéseket. Mivel azt tapasztalták, hogy a szigorítások miatt megnőtt az alkoholfogyasztók, alkoholproblémával küzdők száma, az Alkohol iránytű néven üzemeltetik az információs segítő telefonvonalat. A szakemberek a +3630 626 1815-ös telefonszámon fogadják a hívásokat minden hétköznap 10 és 12 óra között. – Sokan ülnek a gépnél, online beszélgetnek és együtt iszogatnak a monitor előtt. A kliensek arról számolnak be, hogy nem jutnak hozzá az illegális szerekhez, így az alkohol kézenfekvő. Éppen ezért a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, az önkormányzat támogatásával elindítottuk a vonalat, így próbálunk segíteni – magyarázta Galló Ramóna, az alapítvány programkoordinátora.

A szülőktől kapott telefonhívások hatására pedig háromalkalmas ingyenes csoportfoglalkozást szerveznek. Sokan hívják őket, hogy szerintük gond van a gyerekkel, és nem tudják, hogyan segítsenek, hogyan kezeljék a helyzetet. A maximum 15 fős zárt csoportban alapvető jogi, szerekkel kapcsolatos információkat kaphatnak a résztvevők, és arról is tájékoztatják őket, hogy milyen jelei vannak a szerhasználatnak, továbbá az aggódó szülők azt is megtanulhatják, hogyan kommunikáljanak gyerekeikkel, ha felmertül a probléma.

A foglalkozások időpontjai: 08. 13., 09. 07., 09. 14., minden alkalommal 18-tól 20 óráig. Jelentkezni és információt kérni a +36 30 701 1900-ás telefonszámon, vagy a tisztajovoert@gmail.com e-mail címen lehet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb