Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Állatsimogató a napközis táborban

A zuglói napközis tábor negyedik hetében új lakók költöztek a Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sporttelepre.

– Minden lehetőségünkre álló eszközzel színesíteni szeretnénk a táborozó gyerekek hétköznapjait – tudtuk meg Hámori Györgytől, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatójától. – Az egészségügyi helyzet miatt csak a táborok területén tudunk számukra programokat biztosítani, ezért fontosnak éreztük, hogy olyan programokat találjunk ki, amelyek valóban le is kötik őket.

Így jött az állatsimogató ötlete. A kicsi és aranyos állatokat ugyanis minden gyerek szereti. Persze, ahhoz, hogy egy állatsimogatót tábori körülmények között ki lehessen alakítani, nagyon komoly engedélyek szükségeltetnek. Ezek beszerzése időigényes volt, ezért lehetett csak a negyedik héten elindítani ezt a programot. Július 21-től kezdve azonban minden kedden állatokat tudnak majd simogatni a táborozó gyerekek. Ráadásul nem is akármilyen állatokat! Egy erre szakosodott cég jóvoltából lámát, törpe lovat, törpe tehenet, törpe szamarat, kecskét, gidát, juhokat, nyulakat és baromfiakat nézhetnek közelről és érinthetnek meg a diákok. Olyan állatokról van szó, amelyek hozzá vannak szokva a gyerekzsivajhoz, és amelyek megszokták már, hogy mindig tolongás van a kerítésük körül.

Fotó: Balogh Róbert

Hámori György, a Sport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a negyedik turnustól csütörtökönként a pónilovaglás is bekerült a programok közé. Szeretni való állatokból tehát nem lesz hiány a hátralevő nyári hetekben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb