Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csütörtöktől konzultáció a városközpontról

Az új városközpontról indul konzultáció csütörtökön. A héten megjelenő Zuglói Lapokban mindenki talál egy négyoldalas tájékoztatót, és kérdőívet válaszborítékkal, valamint a zuglo.hu/varoskozpont weboldalon online is elküldhetik.

Azok, akik kitöltik az íveket, az összesen 90 papír gyűjtődoboz egyikébe, vagy a Bosnyák téren, valamint az Örs vezér terén kihelyezett fém ládákba dobhatják február 20-ig. Utóbbi két helyszínre kitelepülnek az önkormányzat munkatársai is.

A gyűjtődobozokat február 7-én hitelesítették a házasságkötő teremben. Az eseményen Horváth Csaba polgármester elmondta, a beruházást több képviselő-testületi ülésen tárgyalták, és lakossági fórumokat tartottak, több száz kérdésre válaszoltak, pro és kontra érvek egyaránt érkeztek.

– Minden zuglói véleményére kíváncsiak vagyunk, hiszen ez a kerület elmúlt 30 évének legfontosabb beruházása, olyan hiányosságokat kívánunk orvosolni, mint a leromlott állapotú Bosnyák téri piac, amit az emberek szeretnek, ugyanakkor sokan már nem járnak oda, mert nem elég színvonalas a környezet. Noha az árusok mindent megtesznek, problémát jelent, hogy nyáron 40 Celsiusban, télen viszont akár -10 fokban is kénytelenek árusítani. A városközpont nagy előnye, hogy egy helyen találhatók majd meg a szakrendelők, ami jelentős minőségi ugrást jelent az egészségügyi ellátásban. Odaköltözik az önkormányzat is – részletezte a polgármester, aki hozzátette, az új városközpont Zugló szívében egy olyan koncepció, amely a 2019-es választáson a polgármester és a koalíciós program zászlóshajója volt.

Horváth Csaba beszélt arról is, hogy bár az új városközpont ma épül, de olyannak kell lennie, amire holnap és 30 év múlva is büszkék lehetünk. Mint fogalmazott, a ma építészeti beruházása, a jövő építészeti öröksége, ezért fontos és szimbolikus, hogy zöld arculatot kapott, növények lesznek a házfalakon, az épületek tetején.

A beruházással kapcsolatos eddigi összes felmerült kérdés és az arra adott válaszok megtalálhatók a zuglo.hu/varoskozpont weboldalon, csütörtöktől pedig az online kérdőív és a gyűjtődobozok címei is elérhetők lesznek.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb