Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bronzéremmel kellett vigasztalódni

Bár első helyen ért célba, későbbi kizárása után érem nélkül távozott az 1000 méteres rövidpályás gyorskorcsolya döntőjéből Liu Shaolin Sándor. Testvére, Liu Shaoang viszont emiatt bronzérmet vehetett át. A magyar szövetség óvást jelentett be.

A fináléba három kínai versenyző mellett Zugló két díszpolgára, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang jutott, amely a Liu fivérek származását nézve (az apuka kínai, az anyuka magyar) igen érdekes és pikáns versenynek ígérkezett. Ami történt, minden képzeletet felülmúlt. A versenyen elsőként az idősebbik Liu testvér, Shaolin Sándor futott be, míg az öccse egy kínait megverve a negyedik helyen ért célba. 

Ezt követően a verseny főbírája hosszasan elemezte a jégen történteket, végül úgy döntött, a futamgyőztes zuglói versenyzőt kizárja, és a második helyen célba érő kínainak adta az olimpiai bajnoki címet, bár úgy tűnt, a két versenyző között csak minimális kontakt volt, és, ha volt is, abban mindketten egyformán ludasak voltak, ezért a magyar szakvezetés is csak nehezen tudott belenyugodni a döntésbe.

Öröm az ürömben, hogy Sándor kizárásával a másik zuglói díszpolgár, Liu Shaoang egy hellyel előrébb lépett, és bronzérmes lett. Ezzel ő lett az első magyar sportoló, aki három érmet tudott nyerni téli olimpián.

Később Bánhidi Ákos azt mondta, nem elégedettek a döntéssel, ezért óvást nyújtanak be.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb