Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Cukorbabák ördögfiókákkal

6000 óvodáshoz és kisiskoláshoz jut el a komolyzene mesével társítva a Felfedezőúton című 18 előadás alkalmával a Zuglói Zeneházban.

A tavaszi koncertsorozatra Zugló összes óvodását és az általános iskola első négy évfolyamának nebulóit hívta meg Záborszky Kálmán, a Zuglói Filharmónia karmestere, a program gondozója, valamint Solymosi Tari Emőke, a Magyar Művészeti Akadémia tagozatvezetője, aki a hat éve tartó sorozat szerkesztője.

Ünnepi ruhában érkeztek a gyerekek, és valóban a zene ünnepe volt ez a számukra: Gounod, Muszorgszkij, Prokofjev, Grieg, Mendelssohn és Csajkovszkij zenéje szórakoztatta-nevelte őket, valamint Szerényi Béla, ezüstkoszorús hangszerkészítő mester és tanár, aki dalokat tanított és a kötetlen hangulatot biztosítva játszott a gyerekekkel.

Fotó: Képszerkesztőség

“Azt hiszem, ez nemcsak Budapesten, hanem egész Európában egyedülálló, korai zenei fejlesztési módszer, aminek évek óta nagy visszhangja van. Aki szerencsés, mert Zuglóban óvodás és iskolás, az 10 éven át részesül ebben a zenei nevelésben” – mondta Solymosi Tari Emőke, hangsúlyozva , hogy itt több művészeti ág épül egymásra: a zene, a balett, az irodalom és a festészet.

Záborszky Kálmán ennek kapcsán megjegyezte, ő missziónak tekinti az előadássorozatot. A felnövekvő generációk képernyő nélkül is izgalmas élményben részesülhetnek a zenén keresztül. A produkciót évek óta közösen valósítják meg a Magyar Táncművészeti Főiskolával, aminek köszönhetően nemcsak a zene magas színvonalú, hanem az azt magyarázó koreográfia is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb