Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Demonstrál a CivilZugló

Egy hétig sátorozik a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője a zuglói Polgármesteri Hivatal előtt, mert méltánytalannak tartja, hogy a képviselő-testület három bizottságból is visszahívta a szervezet tagjait – jelentette be Várnai László május 30-án.

A Polgármesteri Hivatal előtt megtartott sajtótájékoztatón a CivilZugló Egyesület vezetője azt is nehezményezte, hogy a testület az LMP-től is elvett két bizottsági helyet, illetve a május 25-i ülésen alpolgármesterré választotta Horváth Zsoltot, a DK helyi elnökét. Várnai László szerint Zuglónak nincs szüksége ennyi alpolgármesterre.

A tájékoztatón megjelent Karácsony Gergely polgármester is, aki az elhangzottakra reagálva kifejtette: a CivilZugló Egyesület mandátumarányának megfelelő helyekkel rendelkezik a bizottságokban, ez több, mint amennyit a szervezet a képviselő-testület megalakulásakor kapott. Az új alpolgármesterre pedig a sok feladat miatt van szükség – tette hozzá Karácsony Gergely.

A polgármester kifejtette, hogy fontosnak tartja a CivilZugló jelenlétét a helyi politikai életben. Karácsony Gergely felkérte a szervezetet, hogy vegyen részt a nyilvánosság számára is átlátható önkormányzati működés fejlesztésében, és azt javasolta, hogy az átláthatósági biztosi pozíció részleteiről személyesen egyeztessenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb