Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Derencsényi Zsuzsanna kapta a Dizseri díjat

Derencsényi Zuzsanna, a Schweitzer Albert Szeretetotthon nyugalmazott igazgatója vehette át idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat.

Alig hittem el, hogy én kapom a díjat – mondta Derencsényi Zsuzsanna a szombati ünnepi programon. Huszonkilenc évvel ezelőtt, 1988-ban vette át az otthon irányítását. Mint mondta, folyamatosan formálták egymást a kollégákkal és az idősekkel. “Az ott élők olyanok voltak, mintha a nagyszüleim lettek volna” – idézte fel munkával töltött éveit a díjazott.

A kitüntetés a Magyarországi Református Egyház Zsinata, a Dunamelléki Református Egyházkerület, a Németajkú Gyülekezet Protestáns Fóruma és az MRE Bethesda Gyermekkórházának közös díja, amelyet idén 13. alkalommal adtak át.

 

A Budapest Németajkú Református Gyülekezet templomában megtartott ünnepségen Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kifejtette: kezdetben pesszimisták voltak az emlékkonferenciával kapcsolatban. Azt gondolták, egy-két év múlva elmúlik majd a szervezők lelkesedése, de Dizseri Tamás életének és munkásságának, üzenetének és mentalitásának egyre nagyobb jelentősége van a magyar állami ellátórendszer számára is.

A program az ünnepség után előadásokkal folytatódott, amelyeken szó esett az idősek szociális biztonságáról és az egyházi idősgondozásról is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb