Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Diákok segíthetnek a laktózérzékenyeknek

Jelentősen megkönnyítheti a laktózérzékenyek mindennapjait az a telefonos alkalmazás, amelyet öt zuglói diák fejlesztett ki. 

A zuglói Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola növendékei évek óta rendszeres résztvevői a hazai és a nemzetközi innovációs versenyeknek. Nem véletlen, hogy a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége idén a zuglói iskolában indított először Startup-képzést a középiskolás diákok számára.

A 11 hetes képzés célja, hogy a diákokból alakult csapatok minél gyorsabban piacképes terméket fejlesszenek egy találmányból. Az egyik ötfős csapat – LIA néven – egy laktózérzékenyeket segítő programot dolgozott ki. Az alkalmazás már több szakmai elismerést is bezsebelhetett.

Az okostelefonokra letölthető program a vizsgált áruk vonalkódja alapján megállapítja, hogy a laktózérzékenyek fogyaszthatják-e az adott terméket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb