Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díszpolgárrá avathatják Szász Emesét

A zuglói sportoló díszpolgári címéről a szeptember 15-i testületi ülésen szavaznak a képviselők.

Karácsony Gergely zuglói polgármester kezdeményezésére díszpolgári címet kaphat Szász Emese. A Zuglóban élő párbajtőrvívó szerezte a magyar küldöttség első aranyérmét a riói olimpián, miután a döntőben 15-13-ra legyőzte olasz ellenfelét.

A Zuglói Lapok információi szerint a polgármester kezdeményezését nagy örömmel fogadták a képviselők, akik a szeptember 15-i testületi ülésen dönthetnek a díszpolgári címek sorsáról. Az elismeréseket októberben adhatják át.

Díszpolgári címet azok a zuglói kötődésű emberek kaphatnak, akik a kerület határain túlmutató, kiemelkedő eredményt értek el gazdasági, kulturális, művészeti, egészségügyi, tudományos területen vagy sportban.

Korábban több, zuglói kötődésű sportoló is átvehette az elismerést: Zugló díszpolgára címet kapott 2012-ben Berki Krisztán olimpiai és kétszeres világbajnok tornász, Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, 2013-ban Ambrus Miklós olimpiai bajnok vízilabdázó, 2015-ben pedig Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, edző.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb