Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Divatba hoznák az olvasást

Első alkalommal rendeztek családi napot a Kassák Könyvtárban. Az egész napos programon a gyerekek és a felnőttek szórakoztatásáról is gondoskodtak a szervezők.

A kicsiket kézműves foglalkozással, bábelőadással és zeneterapeuták által előadott megzenésített versekkel várták november 12-én. A felnőttek délután kapcsolódhattak ki: az intézmény egykori vezetője, Kovács Györgyi tartott képes beszámolót Az én Caminóm címmel.

A szombati programot a könyvtár, a Kassák Alkotóművészek Társasága Egyesület (KASTÁR) és az önkormányzat hagyományteremtő szándékkal szervezte. “Az a célunk, hogy azokat a családokat is idecsalogassuk, akik eddig nem jártak rendszeresen könyvtárba” – mondta Schipek Barbara, az intézmény igazgatója.

Sokacz Anikó önkormányzati képviselő beszédében az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte az emberek ma már sokkal kevesebbet olvasnak mint korábban, ennek ellenére a könyvek végigkísérik mindennapjaikat. “A kötetek nem csupán szórakoztatnak, hanem gazdagítanak is minket” – fogalmazott a képviselő.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt