Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartó! Kedves Kutyatulajdonos!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal

ebösszeírást végez.

A kerületi önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2019. évi ebösszeírás teljesítése céljából kérem a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat közigazgatási területén tartott, négyhónaposnál idősebb ebek tulajdonosait / tartóit, hogy a tartásukban lévő eb(ek)re vonatkozó adatokat

  1. december 31. napjáig,

a https://www.govcenter.hu/ebnyilvantarto/Content/PublicEbBPXIV.aspx felületen, elektronikus formában szíveskedjenek szolgáltatni.

Azon Ebtulajdonosok / Ebtartók, akik számára az elektronikus adatszolgáltatás teljesítésére nincs lehetőség, adatszolgáltatási kötelezettségüket Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán beszerezhető formanyomtatvány kitöltésével és annak helyszínen történő leadásával is teljesíthetik.  Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv adatai alapján.

Felhívom a Tisztelt Ebtulajdonosok / Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után. Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján a bírság legkisebb összege 30.000 Ft.

Együttműködését köszönöm!

Budapest, 2019. november 25.

Dr. Tiba Zsolt
jegyző

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb