Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Változik a parkolás – kevesebb automata, több türelmi idő

Döntött a Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendelet módosításáról. Az előterjesztéshez Horváth Csaba, Zugló polgármestere is nyújtott be módosító indítványt: ennek köszönhetően kezdeményezik a mobilfizetések során felszámolt kényelmi díjak csökkentését.

A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében négy fő ponton változik a szabályozás. Várhatóan kevesebb parkolóautomata lesz Budapesten, ugyanis az eddigi legkisebb, 75 méterenkénti telepítési
távolságot 250 méterre növelték. Ezzel párhuzamosan viszont növekszik a díjfizetés türelmi ideje, ami 5 percről 10 percre nő. Ezen kívül jövő év júliusától a parkolási díjak fizetésének ellenőrzése nem bízható külső vállalkozásra, azt az adott önkormányzat saját cégének kell majd intéznie.

Az új szabályozás értelmében megvizsgálják továbbá az autómegosztó cégek kedvezményrendszerének kiterjesztését az elektromos autók mellett a benzinüzeműekre is. Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztéséhez módosító indítványt nyújtott be Horváth Csaba, Zugló polgármestere, amit a főpolgármestere befogadott, így kezdeményezik a kényelmi díjak egységesítését és csökkentését a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nél és a telefonos szolgáltatóknál.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb