Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy hónapon át mérik a levegő minőségét Zuglóban

Egy nemzetközi pályázatnak köszönhetően a kerület is csatlakozott az AWAIR (Awareness Air Pollution) programhoz, amelynek keretein belül az önkormányzat megbízásából az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőbusza két hétig a Bosnyák téren, majd két hétig a Mogyoródi úton méri a levegőminőséget Zuglóban.

– A projekt kiemelten fontos az önkormányzat számára – fogalmazott Karácsony Gergely polgármester a programról tartott sajtótájékoztatón, január 11-én. Mint mondta, minden légszennyezettségi adat drámai, Budapest az egyik legrosszabb levegőjű nagyváros Európában. – Zugló vállalta, hogy megbízható adatokat szolgáltat, és mérőállomás hiányában is jelezzük majd a polgároknak a légszennyezettséget – hangsúlyozta a polgármester. Utóbbi ugyancsak az AWAIR program segítségével valósulhat meg, mert a levegőminőség-mérés mellett kibocsátási leltár, új előrejelzési modellek, valamint egy telefonos applikáció is készül, amelyet különböző tájékoztatókkal, ismeretterjesztő előadásokkal egészítenek ki.

Fotó: Képszerkesztőség

A polgármester a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a fővárosi közgyűlésben már korábban kezdeményezte a szmogriadóról szóló rendelet módosítását, mert szerinte az nem ad elég jogosítványt ahhoz, hogy a kritikus időszakban hatékonyan felléphessenek.

A mérőbusz óránként ad adatokat a levegő minőségéről. Az értékeket ide kattintva követheti nyomon.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb