Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói diákok a parképítő döntőben

A zuglói Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium diákjai képviselhetik parképítő kategóriában a magyar színeket a Worldskills elnevezésű rangos szakmai világversenyen augusztusban, Kazanyban.

A szakmák világbajnokságának is nevezett verseny válogatóját a zuglói iskolában rendezték január 11-én. Az intézmény udvarán parképítő színt alakítottak ki, ahol öt csapat próbálta megoldani a versenyfeladatokat. Pintér Karolina, a házigazda szakgimnázium igazgatója elmondta, ezt a színt a jövőben az agrárterületen tanuló valamennyi diák képzésébe beépítik.

– Zugló két dologra mindenképpen büszke lehet – hangsúlyozta beszédében Karácsony Gergely polgármester. – Egyrészt a méltán híres oktatására, másrészt a nagy mennyiségű zöld területre. Ezért azt sem tartom véletlennek, hogy a parképítés központja is Zuglóban van. A XXI. században a zöld területeknek egyre nagyobb szerep jut, így azok a diákok, akik ezek építésére szakosodtak, a jövő legkelendőbb szakemberei lehetnek majd – tette hozzá.

Fotó: Képszerkesztőség

A válogató eredményhirdetése előtt avatták fel a gimnázium Országos Parképítő Tehetséggondozó Tanbázisát is. A versenyt végül a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium csapata nyerte, így parképítés kategóriában a zuglói diákok képviselhetik az augusztusi, kazanyi döntőben a magyar színeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb