Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy hónapon át ünneplik az időseket

Az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ Bánki Donát parki Idősek Klubjában köszöntötte a kerületi nyugdíjasklubok szépkorú tagjait.

Horváth Csaba polgármester köszöntőjében kiemelte: nemcsak a világnapon, hanem az év minden napján nagy tisztelet és köszönet illeti meg az időseket azért a munkáért, amit életük során végeztek az országért, a családért és a kerületért.

A polgármester úgy vélte, nem a személyigazolványban szereplő életkor a fontos, hanem a pozitív gondolkodás, az aktív életmód és a jó közérzet, mert ezek a fiatalosság jegyei. A jó kedélyállapothoz fontos a megfelelő mozgás, ezért is kérték fel Katus Attilát, hogy e jeles napon tornázzon együtt az idősek klubjának nyugdíjasaival.

Horváth Csaba zárszavában reményét fejezte ki, hogy egyszer ő is a szépkorúak táborába tartozhat, és tevékenységével kiérdemli azt a tiszteletet, ami az időseket övezi.
A polgármester szavai után Katus Attila sportaerobik világ- és Európa-bajnok vezetésével izmokat átmozgató, testet felfrissítő, lelket felvidító, szórakoztató tornaóra vette kezdetét.
Az idősek világnapi rendezvény zárásaként az önkormányzat tortával és egyéb süteményekkel vendégelte meg az ünnepelteket.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Katus Attilától megtudtuk, minden korosztályt szeret megtornáztatni. Mint mondta, a testmozgás nemcsak a megjelenés miatt fontos, nagy hatással van a közérzetre, a gondolkodásmódra és az érzelmi stabilitására is. Mozgás nélkül még a leghétköznapibb cselekvés is egyre nehezebb lesz. Az időseknél főként a mobilitást segítő gyakorlatokat helyezi az előtérbe, mert sokuk mozgása a beszűkült ízületek miatt nem természetes.

Tóth Józsefné, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központot vezetője elmondta: intézményükben október az idősek hónapja, amely az idősek világnapi rendezvénnyel vette kezdetét. Az elkövetkezendő hetekben a klubokban számos rendezvény várja az időseket, egyebek mellett lesz zenés szüreti mulatság, közös séta, színház- és japánkert látogatás is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb