Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egyre sikeresebb a stresszkezelő tréning

Rajz- és légzésterápiával, továbbá jógával segítette a családokat a stresszkezelő tréningjén a Családcentrum Alapítvány.  Az ingyenes, négyalkalmas online foglalkozásokon felnőtteknek és gyerekeknek segítettek megküzdeni a járvány okozta problémákkal.

Az április 30-tól május 28-ig megrendezett, az önkormányzat által támogatott tréningen csaknem húsz zuglói család vett részt, akiknek tagjai elbizonytalanodtak, hogyan kezeljék a megváltozott hétköznapok jelentette kihívásokat. Előfordul, hogy az emberek idegesek és dühösek, elkényelmesedtek a karantén alatt, néha kiabálnak, veszekednek egymással, másokat hibáztatnak – ezek kordában tartásában, megoldásában segítettek az alapítvány szakemberei. Somogyi Tímea, a szervezet családterapeutája elmondta, eddig még sosem tapasztalták, hogy a résztvevők kérik, tarthassák a kapcsolatot a szakértőkkel a program befejezése után is. Sőt, azt külön kérték, hogy személyesen.

“Örömmel újságoltam nekik, hogy a szeptember 4-i Drogellenes világnapi rendezvényen és szeptember 18-án, a ”Civilek Uccáján” is találkozhatunk, ahol további segítséget nyújthatunk ingyenesen” – fogalmazott.

A Családcentrum Alapítvány június 4-én indítja el – szintén díjmentesen – az Országos Komplex Dadogásterápia programot, amelyet már harmadik alkalommal rendeznek meg. Az eddig megszokott terápiáktòl eltérően a dadogóról a családra helyezik a fókuszt a szakemberek. Az online induló terápiára még lehet jelentkezni az info@csaladcentrum.hu e-mail címen, érdeklődni a +3630 851 3949-es telefonszámon lehet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb