Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elég volt Várnai László hangulatkeltéséből és a vádaskodásaiból!

Leszavazták, hogy elhelyezzük őket, az egyikük bent égett – ezzel a címmel tette közzé blogján Várnai László legújabb, mind a tényekkel, mind pedig a valósággal hadilábon álló vádaskodásait. Várnai „munkásságára” nem szokott az Önkormányzat reagálni. De a mostani bejegyzése túlmegy minden határon, hiszen egy ember tűzhalála és egy másik ember füstmérgezése kapcsán próbál önmagából hőst, míg az önkormányzat vezetőiből és tisztségviselőiből, a képviselőkből, valamint a hajléktalan-ellátással foglalkozó civil szervezetekből bűnöst fabrikálni. Nyolc pontban foglaltuk össze, hogy miért hangulatkeltés és vádaskodás az, amit állít.

  1. Már a fent idézett cím felelőtlen és cinikus csúsztatás, amelyben Várnai összemossa a képviselő-testület munkáját egy olyan, Zuglóban, a Francia úton található bódéknál történt tragédiával, amit – a vizsgálat jelenlegi állása szerint – egy égő gyertya okozott.
  2. Az érintett Francia úti terület a MÁV-hoz tartozik, így a MÁV felel érte, a MÁV kezdte meg a terület rendbetételét a garázssor elbontásával, és a garázsok tulajdonosai a MÁV-val állnak, álltak szerződéses viszonyban. Nincs és nem is volt megállapodás arról, hogy az Önkormányzat átvenné területet.
  3. Ennek ellenére az Önkormányzat segítséget nyújt a MÁV-nak az illegális szemétlerakás elleni küzdelemben és civil szervezetekkel együttműködve megpróbál segíteni az ott tartózkodó hajléktalanokon.
  4. Várnai két tucatnyira becsüli a Francia úti bódékban tartózkodó hajléktalan emberek számát, míg a hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezetek nyilvántartásában jelenleg nyolc ellátott van. Az érintetteket a hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezetek folyamatosan megpróbálják szállókon elhelyezni. A szociális munkások regisztrációja szerint egyetlen embernek van beadott lakásigénylése az önkormányzatnál.
  5. A tragédiában életét vesztett férfi nem tartozott a zuglói ellátottak közé, csak a társa, aki füstmérgezést szenvedett.
  6. Várnai azt állítja, hogyha elfogadják az előterjesztését, akkor megelőzhető lett volna a tragédia, de a februári testületi ülésen a „bal és jobboldal kéz a kézben” leszavazta a javaslatot. Ez sem igaz: a testület azt mondta ki, hogy hosszútávú szándéka egész Zuglóban a zuglóiak életkörülményeinek, közbiztonságának, környezetük tisztaságának biztosítása és az életminőségük javítása, emellett felkérte a polgármestert, szólítsa fel a MÁV Zrt.-t a kezelésében lévő ingatlanok tisztán tartására és hulladékmentesítésére. Még egyszer leírjuk: a szóban forgó terület tulajdonosa nem az Önkormányzat, hanem a MÁV.
  7. Várnai, az előterjesztése alapján, nincs tisztában azzal, hogyan működik az Önkormányzat bérlakás-gazdálkodása, kik, milyen feltételekkel pályázhatnak egy bérleményre, milyen transzparens rendszer alapján, milyen szempontokat figyelembe történik a pályázók értékelése és besorolása. Várnai azzal sincs tisztában, hogyan, hány lépcsőben, milyen feltételrendszer szerint működik a hajléktalanok társadalmi visszailleszkedésének folyamata, amely teljeskörű együttműködést kíván nemcsak a hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezetektől, hanem a hajléktalanoktól is.
  8. Ha Várnai nincs tisztában azzal, hogy olyan kérdések kapcsán kelt hangulatot és vádaskodik, amelyekhez nem ért, az nagy baj. De ha tisztában van azzal, mit tesz, az még nagyobb baj. Azért elszomorító mindkét eset, mert mégiscsak önkormányzati képviselőről van szó, igaz, listás képviselőről, mert nem sikerült egyetlen választást sem megnyernie.

Összegezve: tisztelettel megkérjük Várnai Lászlót, hogy fejezze be a felelőtlen hangulatkeltést és vádaskodást.

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb