Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közérdekű információk koronavírus-ügyben

Zugló volt az első kerület, amely a bölcsődéket, óvodákat, oktatási, egészségügyi, szociális és önkormányzati intézményeit kézfertőtlenítő berendezésekkel szerelte fel, a járvány megállítása érdekében.

A kormány tegnap késő este döntött: hétfőtől zárva vannak az iskolák.
Ezt követően felszólítottam a kormányt, hogy a bölcsődéket és az óvodákat is zárassa be, és biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket.

A kormány szerdán elvonta el az önkormányzatok intézménybezárási hatáskörét, ezért neki kell dönteni. Azon vagyunk, hogy hétfőtől bezárjanak ezek az intézmények is, gyermekeink, a pedagógusok, az ott dolgozók és gyermekeink nagyszülei érdekében.

Kérem, készüljenek fel arra, hogy hétfőtől a járványveszély csökkentése érdekében bezárjuk a bölcsődéket és óvodákat is.

A héten a vezetésemmel megalakult a Zuglói Operatív Törzs, amely folyamatosan értékeli a helyzetet, és azonnali intézkedéseket hoz, ezekről felhívásokat tesz közzé. Kérjük, kísérjék figyelemmel Zugló hivatalos honlapját, és az Önkormányzat hivatalos Facebook oldalát, amely a https://www.facebook.com/zuglo14 címen található.

Hivatalos információkat még a  https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon és az ingyenesen hívható:

06-80-277-455
06-80-277-456

zöld számokon kaphatnak.

Mindenkit arra kérünk, aki ezt megteheti, hogy munkaadójával egyeztetve távmunkában dolgozzon, a kormánytól pedig azt kérjük, hogy ha a távmunka nem biztosítható, biztosítson TB-finanszírozott távollétet.

Zuglóban bezártuk valamennyi kulturális és sportlétesítményünket, valamennyi rendezvényünket elhalasztottuk, hogy ezzel is csökkentsük a járványveszélyt.

Mindenkit arra kérünk, hivatalos ügyeit telefonon vagy e-mailen keresztül intézze.

Az esküvőkön tegnap óta csak az anyakönyvvezető, a házasulók, az örömszülők és tanúk, valamint esetlegesen tolmács jelenléte megengedett.

Kérem, ne utazzanak külföldre!

Bevásárlásnál próbálják meg elkerülni a csúcsidőszakokat. A Bosnyák téri piacon is hétfőtől szombatig osszák el, lehetőség szerint bevásárlási szándékukat.

A hazai élelmiszer-áruházláncok azt kérik, hogy ne halmozzanak fel feleslegesen készleteket, mert az áruellátás zavartalan.

Mossanak gyakran, legalább 40 másodpercig kezet.

Tartsanak legalább egy méter távolságot, kerüljék a kézfogást, ölelést, puszilkodást.

Fokozottan figyeljenek idős hozzátartozóikra.

Megszervezzük, hogy a bezárt és bezárandó intézményekbe járó, szociálisan rászoruló gyermekek étkeztetése, valamint a rászoruló idősek közétkeztetése továbbra is biztosított legyen.

A járványügy egyértelmű állásfoglalása szerint a legfontosabb: maradjunk otthon, hogy minimálisra csökkentsük a találkozások számát és ezzel a fertőzésveszélyt.

Vigyázzunk egymásra!

Horváth Csaba
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb