Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elég volt!

A szomszédos XV. kerület Mindenki a Tizenötödikért-frakciója a legutóbbi testületi ülésen „Szabad önkormányzatokat!” címmel nyilatkozatot fogadott el, mellyel a települések önállóságát szeretné megvédeni az Orbán-kormány legújabb tervezett lépéseivel szemben.

A frakció azután döntött a nyilatkozat beterjesztéséről, hogy a kancelláriaminiszter november 12-én több olyan törvénymódosítást nyújtott be a Parlament elé, amelyeket ellenzéki kerületekben az önkormányzatiság csonkításaként értékelnek. A benyújtott törvényjavaslatokkal ugyanis a maradék építésügyi hatósági jogköröket, valamint az iparűzésiadó-bevételekkel való önálló gazdálkodást vonná el az önkormányzatoktól a kormány.

„…elég volt az önkormányzati jogkörök 2010 óta tartó folyamatos megnyirbálásából, elég volt az önkormányzatok hűbérbirtokként kezeléséből. Más kerületekkel, településekkel közösen kell felszólalnunk és megálljt parancsolnunk a Fidesznek” – áll a nyilatkozatban. A Mindenki a Tizenötödikért-frakciónak nem titkolt célja, hogy Cserdiné Németh Angéla polgármester a Fővárosi Közgyűlés elé vigye a nyilatkozatot, és hogy minél több testület csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb