Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Dr. Tiba Zsolt Zugló új jegyzője

Letette a hivatali esküt dr. Tiba Zsolt, Zugló új jegyzője. Beosztását pályázati úton nyerte el.

Dr. Tiba Zsolt a jogi egyetem elvégzése után a XI. kerületi tanácsnál helyezkedett el, majd rövid ideig az adóhivatalnál dolgozott. 1989-ben került a Fővároshoz ügyintézőnek.

1990-ben, az önkormányzati választások után az új főpolgármester, Demszky Gábor egy olyan friss végzettségű jogászt keresett maga mellé, aki a jogszabályokat illetőleg a lehető legfrissebb tudással rendelkezett. Munkahelyi vezetői Tiba Zsoltot javasolták a főpolgármesternek, aki Demszky Gábor mellett előbb szakmai titkárként dolgozott. Miután 1992-ben Szegvári Péter távozott hivatalából, sikeresen megpályázta a főjegyzői munkakört.

Főjegyzői munkájának legnagyobb sikerei közé tartozott a tanácsi rendszerből megmaradt rendeletek átvizsgálása és az új szabályzók megalkotása. Ugyancsak az ő nevéhez kötődik az 1994-es önkormányzati választások magas szakmai színvonalú lebonyolítása, illetve a privatizációs ügyek jogszerűségének és szakmaiságának megalapozása.

Tiba Zsolt 2010-ben távozott a főjegyzői posztról. Ennek okát ugyan nem indokolta a közgyűlésnek, de azt megelőzően az MTI-nek azt mondta: Tarlós István főpolgármester kérte a távozásra. Tiba Zsolt ekkor már 22 éve szolgálta a fővárost különböző beosztásokban. Mint fogalmazott, azt is szolgálatának tekintette, hogy tisztességesen és korrektül távozzon főjegyzői posztjáról. Hivatala átadását követően Tiba Zsolt jogászként dolgozott.

Zuglóban dr. Papp Imre jegyző távozása miatt írtak ki pályázatot a jegyzői pozíció betöltésére, melynek dr. Tiba Zsolt lett a nyertese. Zugló új jegyzője november 21-én tette le a hivatali esküt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb