Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elektromos töltőállomás nyílt Zuglóban

Húsz perc alatt nyolcvan százalékra tölti fel egy átlagos elektromos személyautó akkumulátorát az a gyorstöltő, amit szerdán adtak át a Nótárius utcában.

”Minden nyilvánosan hozzáférhető töltő arra ösztönzi az embereket, hogy elektromos autót használjanak” – mondta az átadón Karácsony Gergely, hozzátéve, Budapest és ezen belül Zugló levegője is erősen szennyezett, ezen az elektromos járművek használata sokat javíthat. A polgármester kiemelte: az önkormányzat olyan taxi társasággal kötött szerződést, amely árammal működő autókat használ. Karácsony Gergely a továbbiakban kifejtette: Zugló tervei között szerepel, hogy a kerület tulajdonában lévő gépjárműveket felmenő rendszerben elektromos kocsikra cserélik.

Fotó: Képszerkesztőség

Az új gyorstöltőt üzemeltető Gablini Cégcsoport tulajdonos vezérigazgatója, Gablini Gábor úgy fogalmazott: egy zöld kerületért, zöld Budapestért és zöld Magyarországért dolgoznak. Reményét fejezte ki, hogy az ingyenesen használható töltőik hozzájárulnak egy tisztább ország megteremtéséhez.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb