Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Életmentést tanultak a diákok

Tornatermi tanfolyamon sajátították el a zuglói Németh Imre Általános Iskola hetedikesei a mellkaskompressziós eljárást, amellyel akár életet is lehet menteni.

A labdarúgó Európa-bajnokság szombati Dánia-Finnország meccsén történtek (Christian Eriksen újraélesztése a pályán) az egész világot sokkolta. Még hétfőn is sokat beszéltek erről a gyerekek a zuglói iskolákban.

A példa is bizonyítja, nagyon fontos, hogy minél előbb és minél alaposabb képzést kapjanak a gyerekek életmentésből, mert bármikor szükség lehet az ismereteikre – mondta Fasimon Ádám, a zuglói Németh Imre Általános Iskola testnevelőtanára.

Ő egyike volt azon zuglói pedagógusoknak, akik részt vettek az Országos Mentőszolgálat életmentő tanfolyamán, így ő már „szakképzett” életmentőnek számít. Június 14-én, az utolsó előtti tanítási napon ezen ismereteit osztotta meg a hetedikes évfolyam növendékeivel.

A tornatermi tanfolyamon csak az életmentés technikáját (30 mellkaskompresszió két befújás) sajátították el a zuglói hetedikesek, az alkalmazásához szükséges bátorságot azonban nem lehet tanítani. Ennek ellenére a Németh Imre Általános Iskolában szó volt arról is, ha ilyen helyzetbe kerül az ember, egy másodpercet sem szabad késlekedni, mert az emberéletbe kerülhet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb