Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadóvá akarják tenni a társadalmat

A Zuglóban élő Szekeres Judit, a Nem Adom Fel Alapítvány kommunikációs munkatársa örömmel mesélte, hogy Budapest első, fogyatékkal élők által üzemeltetett vendéglátóhelye, a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem öt éve nyitotta meg kapuit. 

– Közösségi térként indult, ahol a fogyatékkal élők közös programokat szerveztek. Büszkék vagyunk, hogy olyan hírességek látogattak el hozzánk, mint Koncz Zsuzsa, Presser Gábor, Böjte Csaba – mesélte Judit. – A sok híresség vonzotta az ép embereket is, akik megláthatták, hogy a sérültek is el tudják látni a feladatokat, ki tudják vinni a kávét, az ételeket.

Szekeres Judit maga is jobb alsóvégtag-hiánnyal született. Zuglóban, a Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikációs szakán végzett, majd egy szállítmányozási cégnél adminisztratív munkakörben dolgozott, de a monoton munkának nem látta értelmét. 

Fotó: Nem Adom Fel Alapítvány

– Az alapítványnál nemcsak a megélhetésért dolgozunk, hanem az emberek életére is hatással vagyunk. A sérültek színes világában jelen van az elfogadás, ezt próbáljuk elültetni a társadalomban is – magyarázta a kommunikációs szakember. – A kávézóban dolgozók általában fogyatékkal élők, így nehezebb volt elmagyarázni, hogy a pandémia miatt miért nem találkozhatnak egymással és a vendégekkel. De a napi online kommunikációs tréningeken jól kezeltük a mentális helyzetet. Átálltunk kiszállításra, heti menüre. 

Szekeres Judit két és fél éve költözött párjával Zuglóba.  

– Teljesen elvarázsolt a környék a zöld tereivel, a rendezett régi épületeivel. Kerekesszékkel közlekedem. A piac és a Bosnyák tér teljesen akadálymentes, a járdák többé-kevésbé. Van még rajta mit javítani, de ilyen szempontból az egyik legélhetőbb kerület. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb