Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadták Zugló Sportkoncepcióját

Térfigyelő kamerák felújítása és telepítése, ingatlanértékesítés, a kerület sportkoncepciójának elfogadása – többek között ezekről döntött Zugló képviselő-testülete keddi ülésén.

A testület határozott a Füredi úti lakótelepen működő térfigyelő rendszer rekonstrukciójáról. A képviselők az első ütem megvalósítására 6,9 millió forintot biztosítottak, emellett hozzájárultak három új kamera telepítéséhez, és azt is támogatták, hogy az Egressy út – Róna utca kereszteződésében térfigyelő kamera létesüljön.

A testület ezen kívül elfogadta Zugló Sportkoncepcióját. A helyi testnevelés és a sporttevékenység támogatásáról szóló rendelettel segítenék az amatőr sport kibontakozását és a profi utánpótlás biztosítását is. A határozat ezen felül lehetőséget ad a sportolásra mindazoknak, akiknek erre helyzetüknél fogva, önerőből nincs lehetőségük.

A képviselők emellett arról is döntöttek, hogy az önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Nyugodt Szív-, illetve a Gézengúz Alapítvánnyal. Az utóbbi szervezet a következő két évben a kerülettől havonta maximum 15 gyermek után kaphat támogatást. A fejenként hétezer forintos összeget a születési károsult zuglói gyermekek szakvizsgálatára és kezelésére fordíthatják. A Nyugodt Szív Alapítvánnyal pedig arra szerződtek, hogy a szervezet saját erőből újít fel egy lakhatatlan önkormányzati bérlakást az “Együtt a lakhatásért!” program keretében.

A képviselő-testület a Zuglóiak Egymásért Alapítványt (ZEA) 17 981 501 forintos támogatásban részesítette. A ZEA a kommunális adó-visszafizetés során felajánlott pénzt a nehéz helyzetben lévő személyek, családok és fiatalok támogatására fordíthatja.

Az ülésen arról is döntés született, hogy az önkormányzat három Angol utcai ingatlanját pályázati úton értékesíti. Erre azért van szükség, mert a kerület forrás hiányában csak ilyen formában juthat korszerű, alacsonyabb fenntartási költségű bérlakásokhoz.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb