Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadták Zugló új parkolási rendeletét

A képviselő-testület csütörtöki ülésén egyebek mellett kiválasztották a fizető parkolás üzemeltetőjét, és döntöttek a városkártya program folytatásáról is.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy az önkormányzat mindaddig felfüggeszti a tárgyalásokat a MUNDO Shopping Center Development Kft.-vel, amíg az új befektető, a Bayer CFE nem tesz javaslatot az önkormányzatot hátrányosan érintő problémák megoldására. A képviselők ezen felül felszólították a Bayer-CFE-t, hogy nyilatkozzon, érvényesnek tekinti-e magára nézve a korábbi befektető által tett vállalásokat.

A testület elfogadta a járművel várakozás rendjéről szóló előterjesztést, amely a fizető parkoló övezetekben élőknek és a vállalkozásukat ott működtetőknek adható kedvezményeket határozza meg. Emellett érvényesnek nyilvánították a fizető parkolás üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást, amely nyertese a SIS Parking lett.

A képviselők hozzájárultak ahhoz is, hogy az önkormányzat kössön szerződést a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel a Zugló Városkártya Program folytatásáról. A projekt új eleme lehetővé teszi, hogy a kedvezménykártya-tulajdonosok a vásárlási összeg egy százalékával az általuk előzetesen megjelölt civil programot támogassák.

A testület tudomásul vette a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. Szomszédom a rendőr programjáról szóló tájékoztatót, valamint újabb térfigyelő kamerák telepítését hagyta jóvá. Ezen túlmenően a testület tájékoztatót kapott a Vállalkozz Zuglóban projekt eredményeiről. Ennek folytatására 14,6 millió forintot hagytak jóvá.

Várnai László bejelentette: méltánytalannak tartja, hogy a testület májusi ülésén a CivilZugló Egyesülettől több bizottsági helyet is elvett, és őt is megfosztotta tanácsnoki pozíciójától. Mint mondta, emiatt egzisztenciális problémái lettek, ezért tiltakozásul a padlón ülve vett részt a tanácskozáson, valamint közölte, hogy a jövő héttől éhségsztrájkot kezd a Polgármesteri Hivatal előtt.

Tájékoztató a zuglói fizetőparkolásról

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb