Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadták Zugló zárszámadását, a kerület gazdálkodása stabil

Zugló a ma elfogadott zárszámadással sikeres gazdasági évként zárta 2018-at. A reggel megjelent híradásokkal ellentétben a kerületnek nincs adóssága, mérlege pozitív.

Ma reggel több kormányközeli médium is valótlan állításokat jelentetett meg Zugló gazdálkodásáról és az önkormányzat zárszámadásáról. A megjelent információkkal ellentétben a kerület képviselő-testülete határidőre elfogadta a zárszámadást. A “súlyos veszteségről” szóló hamis híreket egyértelműen cáfolják a számok és a könyvvizsgálói jelentés.

Az önkormányzat a közel kétmilliárd forint értékű felújítás-beruházás megvalósítása mellett a fővárosi kerületek közül kiemelkedő szinten tartotta a szociális hálóját állami források nélkül is. Az önkormányzat sikeres pályázati tevékenységével számos külső forrást vont be a költségvetésbe. Az önkormányzat vagyona 2018-ban 5 milliárd 380 millió forinttal növekedett, a likviditás egész évben biztosított volt. A 2018. évi költségvetési maradvány fedezetet nyújt minden áthúzódó kiadásra, és ezen felül 67 millió forint tartalékba helyezhető.

Az önkormányzati munkát, a Zugló pénzügyi helyzetét hamis színben feltüntető ma megjelent írásokkal szemben Karácsony Gergely polgármester helyreigazítást kér.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb