Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhalasztották a szavazást a költségvetésről

Zugló képviselő-testülete csütörtökön rendkívüli ülésen vitatta meg az idei költségvetés tervezetét.

Karácsony Gergely polgármester a napirendi pont tárgyalása előtt jelezte: a testület most csak egy előzetes vitát folytat le, amely figyelembevételével további egyeztetéseket tartanak, döntés március közepén várható.

A polgármester előterjesztői hozzászólásában kifejtette: a büdzsében 800 millió forintos béremelés szerepel, amely a köztisztviselőket és a szociális ágazatban dolgozókat egyaránt érinti. Emellett megvan a fedezete a nagy városüzemeltetési feladatoknak is. Az önkormányzat korábbi döntéseivel megduplázta a szociális kiadásokat, amik szintén szerepelnek a tervezetben.

Fejlesztésre és beruházásra 2,5 milliárdot szánnak, ugyanakkor a vita alapjául szolgáló tervezetben 450 millió forintos általános tartalék szerepel, ami a későbbi egyeztetések során felmerülő módosítások fedezetéül szolgálhat.

A vita során volt olyan képviselő, aki a tervezetet diktátumnak nevezte, míg mások a képviselőkkel, tanácsnokokkal, bizottsági vezetőkkel és a lakossággal való egyeztetést hiányolták. Volt, aki azt javasolta, hogy vizsgálják felül a korábbi döntések alapján megvalósításra váró feladatokat, és mindazokat töröljék, amelyeket fontosságuknál fogva mások felülírtak.

A testület egyetértett abban, hogy a büdzsé kimunkálásához további tárgyalásokra van szükség.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb