Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a kommunikációs és önismereti tréning

A kommunikációs nehézség feltérképezése, tudatosítása, leküzdése, konfliktuskezelési módszerek, az önismeret fejlesztése – ezek állnak a Családcentrum Alapítvány június 16-án elindult programjának középpontjában.

A tréningen két csoportra osztva foglalkoznak a résztvevőkkel: más módszer szerint fejlesztik a gyerekeket és a felnőtteket. Jelentkeztek családok is, hiszen vannak olyan problémák, amiket közösen kell megoldaniuk az érintetteknek. – Fontos az értő hallgatás, figyelni kell a non-verbális üzenetekre is, az önismeretet pedig szituációs és helyzetgyakorlatokkal mélyítjük el – magyarázta Somogyi Tímea, az alapítvány családterapeutája.

 

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok köszöntőjében kiemelkedően hasznosnak nevezte a tréninget, mert mint fogalmazott, saját tapasztalatból tudja, hogy néha nagyon nehéz megtalálni a közös hangot a gyerekekkel. Szerinte az önismeretre azért van szükség, mert építi, fejleszti az embereket.

Az önkormányzat által támogatott ingyenes programon még van szabad hely, az érdeklődők az info@csaladcentrum.hu e-mail címen jelentkezhetnek. A hat alkalmas, összesen húsz órás tréninget a Zuglói Civil Házban tartják, a foglalkozások időpontját közösen beszélik meg a résztvevők.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb