Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét megtisztították a Rákosfalva parkot

Második alkalommal szervezték meg a Felszedlek Rákosfalva szemétszedési programot. A szombat délelőtti akcióban csaknem három köbméter szemetet gyűjtöttek össze.

A program ötletgazdái – Sokacz Anikó és Hevér László György képviselők – azt szeretnék, ha a parkban és környékén élők mind figyelnének a környezetükre. Az emberek gondolkodásmódját szeretnék megváltoztatni.

– A szemléletváltás hosszú és nehéz folyamat. Tavaly az akció vége után nem sokkal már ismét láttunk szemetet a földön – mondta Sokacz Anikó, aki szerint mindenkinek érdeke, hogy szép és tiszta környezetben éljenek. Rámutatott arra is, hogy sokan az utcai szemetesekbe dobják az otthoni szemetet is, ezért a közterületeken lévő kukák hamar megtelnek, sokszor a járókelők nem is tudják használni azokat.

Fotó: Képszerkesztőség

Hevér László György hangsúlyozta: ősszel megígérték, hogy példát mutatnak és cselekedni fognak, éppen ezért hagyományt teremtenek a szemétszedésből. Reményei szerint a következő akcióhoz már az iskolák is csatlakoznak.

A szemétszedésen részt vett Bitskey Bence környezetvédelmi tanácsnok is, akinek nagyon tetszik, hogy a két képviselőtársa szívén viseli a szemétkérdést, és örülne, ha minden körzetben lenne hasonló program.

A június 17-i eseményhez a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. munkatársai is csatlakoztak, valamint a cég biztosította a szükséges gumikesztyűket és zsákokat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb