Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a Vállalkozz Zuglóban program

A Civil Házban mutatták be szerdán a kezdő és a leendő fiatal zuglói vállalkozók támogatására indított Vállalkozz Zuglóban elnevezésű programot.

Az önkormányzat és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) együttműködésével indított program bemutatóját Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője nyitotta meg. A fórumon felszólalt Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke. A zuglói székhelyű szervezet vezetője kiemelte: a XIV. kerület úttörőszerepet vállalt a projekt elindításában, amely keretében többek között egy telefonos ügyfélszolgálatot működtetnek, ahol a kezdő és leendő vállalkozók érdemi válaszokat kaphatnak kérdéseikre.

Az első előadást Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a FIVOSZ Gasztro Bizottságának elnöke tartotta, aki a vendéglátással foglalkozó vállalkozásokról beszélt. Ezt követően Noll-Batek Frigyes, az iSzervizPont tulajdonosa saját vállalkozása létrehozásával, működtetésével kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg az eseményen megjelentekkel. Végül Rapcsán Dániel, a Vanessia Magyarország pályázatíró Kft. munkatársa a közép-magyarországi régióban működő vállalkozások számára elérhető pályázati támogatásokkal ismertette meg a résztvevőket.

Fotó: Képszerkesztőség

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol a fiatalok kérdéseket tehettek fel, illetve megbeszélhették problémáikat az eseményen megjelent szakemberekkel. Tóth Csaba az értekezletet követően elmondta: nagyon fontos, hogy Zuglóban minél több eredményes vállalkozás működjön, mert ezek adója juttatja többletbevételhez az önkormányzatot. A program célja, hogy Zugló vállalkozóbarát kerületté váljon, és az önkormányzat olyan körülményeket biztosítson, amely segíti a helyi fiatalokat vállalkozásuk elindításában – magyarázta.

Hajdu Flórián alpolgármester arról beszélt, a Vállalkozz Zuglóban program célcsoportjába a 18 és 40 év közötti vállalkozók és vállalkozni szándékozók tartoznak. Ez utóbbiak a projekt keretében információkat, technikai segítséget kaphatnak vállalkozásuk elindításához. A meglévő, de nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak pedig az akadályok elhárításában nyújtanak segítséget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb