Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elismerték a szociális munkásokat

A szociális munka napja alkalmából Szabó Rebeka alpolgármester elismerést adott át Köllő Ibolya és Jóvérné Major Veronika szociális munkásoknak, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozóinak.

Szabó Rebeka beszédében kiemelte: a szociális dolgozók munkája nélkülözhetetlen a kerület számára. A járvány miatt az elkövetkezendő időszakban várhatóan nagyobb nyomás nehezedik majd a szociális ágazatra is, amely még több odafigyelést igényel dolgozóitól.

Varga Sándor a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója azt mondta: a szociális munka napja alkalmából két olyan hölgy kapott elismerést, akik szinte alapító tagjai intézményüknek.
Jóvérné Major Veronika fontos szerepet töltött be a helyi adósságkezelési szolgáltatás kidolgozásában. A családsegítésnek pedig minden módszerét és eljárását kimagaslóan ismeri.

Köllő Ibolya az intézmény olyan munkatársa, aki Ausztriában szerzett ismereteit hasznosítva végzi munkáját Zuglóban és mentorálja fiatal kollégáit. Rendkívüli tapasztalattal rendelkezik a bántalmazási ügyekben. A nevéhez fűződik továbbá a gyermekjóléti alapszolgáltatás kialakítása is.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

November 12-én a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a szociális munka napját. A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997-ben kezdeményezte az emléknap bevezetését. Magyarországon először 1998-ban ünnepelték meg.
A Magyar Országgyűlés 2016-ban emelte törvénybe november 12-ét, a szociális munka napját, amely a személyes gondoskodást nyújtó intézményeknél, szolgáltatóknál munkaviszonyban vagy közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb