Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elkészült a kerület drogellenes stratégiája

A stratégia eszközrendszerében kiemelt szerepet kap az egészségügy, az oktatás, az ifjúságpolitika, a gyermek- és családvédelmi szakemberek és intézmények, az civil szervezetek, az egyházak, az önkormányzat és a zuglóiak együttműködése. 

A Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a szakemberek által elkészített drogellenes stratégia egyik pillére az egészségfejlesztés és a kábítószerhasználat megelőzési rendszerének fejlesztése, a kereslet csökkentése, a második a kínálatcsökkentési beavatkozások rendszerének, harmadik pedig a kezelés, ellátás, felépülés rendszerének fejlesztése.

Sokacz Anikó, a Zuglói KEF elnöke elmondta, ezen kívül hat fontos beavatkozási célt fogalmaztak meg: keresletcsökkentés, egészségfejlesztés általános, célzott és javallott prevenció, kínálatcsökkentés, gyógyítás, rehabilitáció, ártalomcsökkentés, együttműködések erősítése, partnerség, hálózatépítés, kommunikáció, média és a kutatás.

– Több, kerületspecifikus célkitűzésünk is van, ilyen a Tiszta Jövőért Alapítvány ifjúsági drogambulanciájának megvalósítása, a kutatások, és nagyon fontos a családok elérése. Tudniuk kell, hogy hova fordulhatnak, ha baj van, meg kell akadályoznunk, hogy szerhasználók váljanak a gyerekekből miután kipróbálták a drogot – hangsúlyozta Sokacz Anikó, aki kiemelte, a KEF-tagok nagyon sokat dolgoztak azért, hogy létrejöhessen a stratégia.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb