Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendhagyó karácsony a Zuglói Civil Ház honlapján

Nem mindennapi volt a nemzetiségek és a civil szervezetek karácsonyi összejövetele: 2020-ban online tartották a közös ünnepséget, amit a Zuglói Civil Ház közösségi oldalán szerveztek meg.

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke köszöntőjében elmondta, a kialakult Covid válsághelyzetet csak együtt, összefogással tudják megoldani, amiben nagy szerepet vállalnak a civilek, a kerületben működő civil szervezetek. – Ez jól látszott tavasszal is, amikor az önkormányzat mellett nagy szerepük volt. A kerületben lévő 12 nemzetiségi önkormányzat hatalmas értékekkel gazdagítja Zuglót, a KEF tagok pedig óriási munkát végeznek a fiatalság és a lakosság körében – részletezte, majd mesével köszöntötte a monitorok, képernyők előtt ünneplőket.

A rendkívüli programon Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba, a városrész szocialista országgyűlési képviselője videó üzenetben üdvözölték a résztvevőket.

A polgármester hangsúlyozta, a civilek és a nemzetiségek egész évben ott segítettek, ahol tudtak, megköszönte törekvéseiket, azt, hogy szebbé teszik a hétköznapokat. Biztosította a kerületben működő szervezeteket, hogy továbbra is támogatja munkájukat az önkormányzat. Tóth Csaba pedig rámutatott, egy közösség ereje akkor mutatkozik meg, ha baj van, a kerületi szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok segítségére pedig mindig számíthatnak.

Az online ünnepségen, amelyet Egyházi Géza musicalszínész erre az alkalomra összeállított műsora tett emelkedettebbé, Sokacz Anikó kihirdette a Zuglói KEF által kiírt ’Tőled függ!’ pályázat eredményét. A videó, rádiós interjú, mix, videóklip műfajban beküldött pályaműveket pedagógusok, szociológusok, pszichológusok zsűrizték. Pereszlegi Hanna, Czudell Marcell, Breznay Viktor, Kőrtési András és Kriczky Gábor alkotásait díjazták, utóbbi a pedagógusok díját is magkapta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb