Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elkezdődött a zuglói rendelők felújítása

Hetek óta zajlanak a munkálatok a Hermina úti és az Örs vezér terei szakrendelőkben, valamint a háziorvosi rendelőkben. A felújítások az Egészséges Budapest Program 50 milliárd forintos keretén belül valósulnak meg.

Több évtized után tavaly megnyílt a lehetőség arra, hogy komoly felújításokat, fejlesztéseket hajtsanak végre a zuglói egészségügyi intézményekben. Az Egészséges Budapest Programnak (EBP) köszönhetően tavaly több mint 100, idén 150 millió forint értékben újul meg a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) orvosi műszerállománya. Dr. Nagy András Csaba igazgató főorvos elmondta, már nagyon nagy szükség volt a beruházásra.

– Mindkét szakrendelőnkben felújítják a mosdókat, az Örs vezér terén megújul a tornaterem, és korszerű betegirányító részt alakítunk ki. Utóbbi a Hermina úton is megvalósul. Ott a déli fekvésű rendelőket klimatizáljuk. Az ellátást javító felújítások sorozatából a háziorvosi rendelők sem maradnak ki: sok helyen kicserélik a nyílászárókat, több rendelőben szigetelnek, van, ahol felújítják a mosdókat, részlegesen vagy teljesen padlót cserélnek, korszerűsítik a világosítást – sorolta dr. Nagy Csaba.

Horváth Csaba polgármester rámutatott, nemcsak a koronavírus-járvány idején, hanem a hétköznapokban is fontos, hogy egészségesek legyünk. Ha pedig megbetegszünk, akkor kell, hogy legyen olyan ellátó hely, ahol segítenek az egészségünk visszaszerzésében.

– Éppen ezért minden önkormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy az alapellátás szintjén egyre magasabb és magasabb szolgáltatási színvonalat tudjon nyújtani. Ebben van segítségünkre a főváros, az EBP, és az a szándék, hogy ezt a tevékenységet a jövőben is javítani akarjuk. Vannak további terveink is. Már a tervező asztalán van egy Bosnyák téri új szakrendelő is, amely forradalmasíthatja Zugló egészségügyi ellátását – hangsúlyozta a kerület vezetője.

Fotó: Balogh Róbert

Az Egészséges Budapest Program keretein belül Zuglóban 800 millió forintból valósulnak meg a fejlesztések. Karácsony Gergely főpolgármester az önkormányzati ciklus egyik legfontosabb sikerének nevezte, hogy – mint fogalmazott – sikerült kipréselni a kormányból 50 milliárd forintot a járóbeteg-ellátás és az alapellátás fejlesztésére.

– Az egészségügynél nincs fontosabb közszolgáltatás – jegyezte meg Karácsony Gergely, s hozzátette: reméli, hogy az alapellátás és a járóbeteg-ellátás önkormányzati fenntartásban marad, hiszen a kerületek jó gazdái a rendelőintézeteknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb